פסיכולוגיה וראפ – אוניברסיטת אוהיו החליטה לאחרונה לשלב מושגים מעולם ההיפ הופ בתוכנית הלימודים של החוג לפסיכולוגיה. היוזמה התקבלה בהתלהבות רבה על ידי הסטודנטים.
אלימות בליגת הפוטבול האמריקאית – מחקר פסיכולוגי וסוציולוגי בהנחיית מומחים מאוניברסיטת טקסס מזהה נטייה להתנהגות אלימה מחוץ למגרש בקרב שחקני פוטבול אמריקאים. הגורמים לכך הינם פיזיולוגים ופסיכולוגים – המכות אותם נוטים השחקנים לספוג יום יום באימונים ובמשחקים עלולים לפגוע באיזון הכימי במוח. בנוסף, סביבה אלימה הדורשת אלימות על המגרש מעודדת התנהגות אלימה מחוצה לו.
אהבה וגנטיקה – ערכות חדשות להערכת התאמה זוגית נמכרות לאחרונה בשוק. הערכות מכילות מבחני התאמה המורכבים משאלונים פסיכולוגים וערכה לבדיקת התאמה גנטית באמצעות ניתוח דגימת רוק של כל אחד ואחת מבני הזוג.
טיפול בהתמכרות להימורים – מחקר אוסטרלי חדש טוען כי ניתן להפחית במידה ניכרת את הנטייה הכפייתית להימורים באמצעות טיפול המורכב מארבע עד חמישה מפגשים עם פסיכולוג. 55% מהנבדקים במחקר ציינו כי הטיפולים (שמתבססים על הפחתת חרדה ודיכאון) סייעו להם לשפר את התנהגותם ולהמר פחות.
פעילות גופנית ובריאות הנפש – מחקר חדש ביוזמת אוניברסיטת East Anglia וה- Centre for Diet and Activity Research בבריטניה קובע כי הליכה או רכיבה על אופניים מידי יום לעבודה מועילים לבריאות הנפש והחוסן הנפשי. המחקר הקיף 18,000 נבדקים בגילאים 18-65 ונפרש על פני 18 שנה.
הביו-כימייה של אהבה אימהית – מחקר אוסטרלי חדש טוען כי רמות נמוכות של אוקסיטוצין (הורמון העומד מאחורי היכולת להיקשר לתינוק חדש) משפיעות לרעה על הקשר בין אם לתינוקה. המחקר מצא גם נטייה לרמות נמוכות של אוקסיטוצין לאחר לידה אצל נשים שחוו מערכת יחסים לקויה עם אמן.
היחס השלילי לנוגדי דיכאון – חוקר מוביל מהחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת Tampere מזהיר כי היחס השלילי של החברה והסטיגמה נגד תרופות פסיכיאטריות נוגדות דיכאון עלול לצמצם את צריכתן ולפגוע באילו הזקוקים להן על בסיס יומי.
פסיכוזה והנטייה הגוברת לאובדנות – נצפתה עליה משמעותית בנטייה לאובדנות בקרב חולים שחוו התקף פסיכוטי בעשר השנים האחרונות. מחקר קובע כי בקרב אוכלוסייה זו הנטייה לאובדנות גדולה פי-13 בהשוואה לאוכלוסייה הכללית.
טיפול בהפרעת אישיות גבולית – כיום ברור יותר ויותר כי תרופות נוגדות דיכאון ומפחיתות חרדה אינן מספיקות לטיפול יעיל בהפרעת אישיות גבולית. ישנו צורך בטיפול פסיכולוגי תומך. טיפול זה מתבסס על שני שיטות מרכזיות: טיפול קוגניטיבי התנהגותי ותרפיה פסיכו-דינמית.
התמודדות עם הפרעת קשב וריכוז – סקר שנערך לאחרונה קובע כי בארה"ב רק רבע מהילדים שנוטלים תרופות להפחתת הסימפטומים של הפרעת קשב וריכוז זוכים לטיפול פסיכולוגי תומך. על פי הממוצע העולמי, רק כעשירית מהילדים זוכים לראות פסיכולוג על רקע זה.