פסיכותרפיה

השימוש בשיטות פסיכולוגיות, במיוחד המבוססות על אינטראקציה אישית רגילה, כדי לסייע בשינויים ולהתגבר על בעיות בשיטות הרצויות.

השימוש בשיטות פסיכולוגיות, במיוחד המבוססות על אינטראקציה אישית רגילה, כדי לסייע בשינויים ולהתגבר על בעיות בשיטות הרצויות. פסיכותרפיה שואפת להגדיל את הרווחה ובריאות הנפש, לפתור או להפחית התנהגויות בעייתיות, אמונות שגויות, התנהגויות כפייתיות, מחשבות מעוותות, או רגשות, על מנת לשפר מערכות יחסים ותפקוד חברתי.

מונחים קשורים:           

פסיכותרפיה לילדים ובני נוער. מגוון טכניקות ושיטות המשמשות לסייע לילדים ובני נוער החווים קשיים עם רגשותיהם או התנהגויותיהם. כל שיטת פסיכותרפיה מסתמכת על תקשורת ככלי הבסיסי לשינוי רגשות והתנהגויות. הטיפול עשוי להתבצע באופן אישי, קבוצתי או משפחתי. בילדים ומתבגרים, משחק, ציור, מלאכה, משחקי תפקידים וייעוץ בדיבור הן שיטות חשובות לשיתוף רגשות ופתרון בעיות.

פסיכותרפיה משולבת. התבוננות מעבר לגבולות גישות פסיכולוגיות מסורתיות כדי ללמוד מנקודות מבט שונות. גישה זו מאופיינת בפתיחות לשיטות שונות המשלבות תאוריות וטכניקות מגוונות. הגישה האקלקטית היא גישה בה מטפל בוחר התערבויות שעובדות, ואינו זקוק לבסיס תיאורטי להבנת הסיבה לשימוש בשיטה אחרת מאשר יעילות. רציונל היעילות הוא סביר, אך מבוסס לעיתים קרובות על זיכרונות מדויקים של ניסיון העבר ללא כל התייחסות לנתוני תאוריה או מחקר. פסיכותרפיה משולבת מטפלת ביחסים בין התאוריה והטכניקה.

עתיד הפסיכותרפיה לטיפול בפסיכוזה. מאמר זה מפרט ממצאי מחקרים העוסקים ביעילות גישת הפסיכותרפיה להתמודדות עם פסיכוזות.

חוות דעת פסיכיאטרית. מסמך רפואי רשמי הנכתב על ידי פסיכיאטר מומחה, ומוגש לוועדה רפואית או לבית משפט. זוהי הערכה מקיפה, מעמיקה ויסודית של הנושא המבוקש. תהליך זה מתבצע בהערכה הכוללת מספר מפגשים.

באותו נושא