פסיכולוגיה חברתית

הדרך בה מחשבות של אנשים, רגשות והתנהגויות מושפעות בפועל, בדמיון או משתמעות בנוכחות אחרת של המחקר המדעי.

הדרך בה מחשבות של אנשים, רגשות והתנהגויות מושפעות בפועל, בדמיון או משתמעות בנוכחות אחרת של המחקר המדעי. בהגדרה זו, מדע מתייחס לשיטה האמפירית של החקירה. מחשבות המונחים, הרגשות וההתנהגויות כוללים את כל המשתנים הפסיכולוגיים הניתנים למדידה באדם.

ההצהרה כי נוכחות אחרים עשויה להיות דמיונית או משתמעת, מצביעה על העובדה לפיה אדם נוטה להשפעה חברתית גם כשאין אנשים אחרים בסביבתו, כמו בעת צפייה בטלוויזיה, או פועלה על פי נורמות תרבותיות מופנמות. פסיכולוגים חברתיים מסבירים את ההתנהגות האנושית כתוצאה מאינטראקציה של מצבים נפשיים וחברתיים מידיים.

מונחים קשורים:           

רשת פסיכולוגיה חברתית. ארגונים שמטרתם לקדם את השלום, הצדק החברתי וחיים ברי קיימא באמצעות חינוך ציבורי, מחקר וקידום הפסיכולוגיה.

פסיכולוגיה חברתית של חינוך. כתב עת המבוסס על הדיסציפלינות של פסיכולוגיה, סוציולוגיה וחינוך, כדי לסייע להבנה טובה יותר של ההתנהגות האנושית בחינוך. כתב עת זה ממלא פער בספרות באמצעות כיסוי מגוון נרחב של חששות תוכן, למשל הוראה בכיתה, התנהגויות תלמידים ואינטראקציות בין תרבויות, דינמיקה קבוצתית ושיטות מחקר.

פסיכולוגיה תרבותית. מחלוקות תיאורטיות גרמו לפיצול התחום לפסיכולוגיה תרבותית, פסיכולוגיה סוציו תרבותית, ואנתרופולוגיה פסיכולוגית. מאמר זה מנתח את המושג פסיכולוגיה תרבותית, כתבניות מחשבה, רגש ופעולה המיוחסות לתהליכי חברות, הקשים סוציו תרבותיים, מערכות חברתיות, סביבה, ומבנה חברתי או תרבותי.

באותו נושא