פסיכולוגיה התפתחותית

המחקר המדעי המתאר כיצד ומדוע משתנים אנשים במהלך חייהם. במקור נוצר שדה זה לטיפול בתינוקות וילדים, והורחב כדי לכלול טיפול במתבגרים, להבין את התפתחות המתבגרים, המזדקנים, וכל תוחלת החיים.

המחקר המדעי המתאר כיצד ומדוע משתנים אנשים במהלך חייהם. במקור נוצר שדה זה לטיפול בתינוקות וילדים, והורחב כדי לכלול טיפול במתבגרים, להבין את התפתחות המתבגרים, המזדקנים, וכל תוחלת החיים. שדה זה בוחן שינויי במגוון נושאים נרחב, וביניהם מיומנויות מוטוריות, התפתחות קוגניטיבית, פונקציות ביצועיות, הבנה מוסרית, רכישת שפה, שינוי חברתי, שינוי אישיות, התפתחות רגשית, תפיסה עצמית וגיבוש זהות.

מונחים קשורים:           

פסיכולוג התפתחותי. איש מקצוע בתחום בריאות הנפש המתמחה בגדילה אנושית ופיתוח המתרחש לאורך כל תוחלת החיים. זה כולל התפתחות גופנית, קוגניטיבית, חברתית, אינטלקטואלית, תפיסתית, אישיות וצמיחה רגשית.

פסיכותרפיה התפתחותית זוגית. שיטת טיפול פסיכותרפויטית למשפחות שיש להן ילדים עם תסמיני הפרעות רגשיות, כולל טראומה והפרעות תקשורת מורכבות. תחום זה פותח במקור על ידי הפסיכולוג דניאל יוז כגישת התערבות לילדים החווים מצוקה רגשית מהפרדה קודמת ממטפלים מוכרים. יוז מצטט תיאוריות התקשרות ובמיוחד את עבודתו של ג'ון בולבי כמניעים תיאורטיים לפסיכותרפיה התפתחותית זוגית.

אבני דרך בהתפתחות הילד. התפתחות היא תהליך ממושך המורכב מתהליכי חברות הנבנים בהדרגה אצל התינוק, דרך הילדות וגיל הנעורים. מאמר זה מסביר את היכולות החברתיות המוטמעות אצל ילדים, המתפתחות בהדרגה עד הגעה לבשלות מלאה לקראת סיום גיל ההתבגרות, בו האופי מעוצב, ועימו יכולת ההתבוננות והתקשורת עם הסביבה החיצונית.

באותו נושא