תהליך יציאה מהארון בהיבט פסיכולוגי

יציאה מהארון בהיבט פסיכולוגי

זהות עצמית כהומוסקסואל, לסבית, ביסקסואל או טרנסג'נדר, וגילוי זה בפני אחרים, פירושה "יציאה מהארון", ואנשים רבים חווים הקלה משמעותית כשהם מחליטים על צעד זה, ומגלים כי מדובר בתהליך חיובי. היציאה מהארון עשויה להיות תקופה קשה מבחינה פסיכולוגית שכן הומוסקסואלים רבים חוששים מפני תגובות שליליות, דחייה וקבלת יחס שלילי מהסביבה הקרובה שלהם.

זהות עצמית כהומוסקסואל, לסבית, ביסקסואל או טרנסג'נדר, וגילוי זה בפני אחרים, פירושה "יציאה מהארון", ואנשים רבים חווים הקלה משמעותית כשהם מחליטים על צעד זה, ומגלים כי מדובר בתהליך חיובי.

מצד שני, התמודדות עם בלבול לגבי זהות מינית עלולה להשפיע באופן חיובי ושלילי על היבטים רבים בחיים, כולל על מערכות יחסים חברתיות, לימודים, עבודה והערכה עצמית. היציאה מהארון עשויה להיות תקופה קשה, שכן הומוסקסואלים רבים חוששים מפני תגובות שליליות, דחייה וקבלת יחס שלילי מהסביבה הקרובה שלהם.

אך למרות המכשולים, מקבלים הומוסקסואלים רבים מידי יום את ההחלטה לצאת מהארון ולחיות בגלוי עם נטייתם המינית.

היבטים רגשיים של יציאה מהארון

אנשים רבים יוצאים מהארון במהלך שנות העשרה שלהם, בתקופה בה הם מתחילים לגלות יותר את הזהות המינית שלהם. יחד עם זאת, יציאה מהארון עשויה להתרחש בכל נקודה בחיים, והיא מאופיינת בהשלמה עם רגשות מיניים הקיימים מזה זמן רב. חלק מהאנשים אינם מסוגלים לבצע צעד זה עד לגילאים מבוגרים יותר.

תהליך היציאה מהארון אינו כרוך בפעולה אחת מדוברת הנובעת מתהליך של השלמה עם הזהות המינית וגילויה בפני אחרים. גורמים רבים משפיעים על תהליך זה, כגון למשל מגדר, מוצא אתני, חינוך וגיל. כלומר, מדובר בחוויה ייחודית, אך קיימים מספר שלבים משותפים אותם עוברים הומוסקסואלים, לסביות, ביסקסואלים וטרנסג'נדרים כשהם יוצאים מהארון.

בלבול לגבי הזהות המינית

אדם עשוי להיות הומוסקסואל מבלי שהוא מבין אפילו את פירוש המונח. בגילאי בית הספר, הוא מוצא את עצמו מתאהב בבני מינו, אך החינוך אותו קיבל גורם לו להאמין כי מדובר בסוג של סטייה, והוא מקווה, או מצפה, שהנטייה תעלם מעצמה.

ככל שעובר הזמן, התחושות הופכות להיות מוחשיות יותר. אדם עשוי להתנסות בחוויות מיניות עם שותפים משני המינים, על מנת להיות בטוח יותר לגבי זהותו המינית. עד מהרה הוא מגלה כי יציאה מהארון כרוכה בטיפול ברגשות משתנים.

ככל שאדם מבין יותר את זהותו המינית, הוא עשוי לחוש בלבול גובר, שכן הוא עשוי להתקשות ביותר להשלים עם תחושות הומוסקסואליות, במיוחד אם הוא חסר את הידע על הנושא, או מודע לסטיגמה חברתית.

אנשים שונים מתמודדים עם התהפוכות הרגשיות של בלבול בזהות, באופנים שונים. חלק מהאנשים מנסים להכחיש את נטייתם המינית, ואף פונים לקבלת עזרה מקצועית על מנת למגר את תחושותיהם. אדם עשוי לנסות להימנע ממחשבות ורגשות המאשרים את נטייתו המינית, או להתעלם מנטיות שאינן תואמות את המין הביולוגי שלו.

התמודדות עם מערכות יחסים משפחתיות וחברתיות עשויה אף היא להיות מורכבת ביותר לאדם המתמודד עם בלבול לגבי זהותו, הוא עשוי להתאמץ להתמיד במערכות יחסים הטרוסקסואליות, מתוך ניסיון "להמיר" את עצמו או להסתיר את נטייתו המינית מאחרים.

התהליך אותו עובר אדם החווה בלבול לגבי זהותו המינית, עשוי להיות מאופיין בניסיון להגדיר מחדש את תחושותיו והתנהגויותיו, כדי לשכנע את עצמו שאינו באמת הומוסקסואל. הוא עשוי, למשל, לתאר חוויה מינית כ"חד פעמית", כ"שלב" או כתוצאה של שתייה מופרזת במסיבה.

במספר מקרים קיצוניים, הומוסקסואל עשוי לנסות להימנע מהתמודדות עם תחושותיו, באמצעות הבעת הומופוביה חזקה, פנייה לשתיית אלכוהול וצריכת סמים, על מנת למצוא הקלה זמנית מרגשות מעיקים.

מחויבות אישית

כשאדם מחליט לצאת מהארון, הוא הופך בגלוי להומוסקסואל, לסבית, ביסקסואל או טרנסג'נדר, מתוך הכרה בעובדה כי זהו היבט חשוב של זהותו האישית, והדרך בה הוא מעוניין לחיות את חייו, המפתחת אצלו תחושת שביעות רצון, וחיים התואמים באופן מלא את תחושותיו. חיים בזוגיות התואמת את הנטייה המינית, מסייעים לו לחוש בטוח יותר, כך שהוא מסוגל להילחם בסטיגמה החברתית העשויה להיות מופנית כלפיו.

בשלב זה, אדם מתחיל לחוש גאה במיניות או בזהות המינית או המגדרית  שלו. המונח "גאה" מעיד על גאווה עצמית של אדם בעל אומץ לחיות את חייו ללא שקרים. זהו כוח רב עוצמה המתמודד עם סטיגמות ועמדות של דעות קדומות, תוך אפשרות להוות מודל חיובי לחיקוי על ידי אחרים שעדיין מבולבלים לגבי זהותם המינית.

מידע נוסף על יציאה מהארון והומוסקסואליות

היסטוריה קצרה על ההומוסקסואליות באמריקה. למרות שבני אדם מעולם לא הגבילו את הנאת המינית למה שמכונה כיום יחסי מין הטרוסקסואלים, ההיסטוריה של ההומוסקסואליות קצרה יחסית. אנטומיית איברי המין היא מה שפרויד כינה "בחירת האובייקט" של אדם, ולפיו נקבע הקריטריון הסופי להבחנה בין הומוסקסואלים להטרוסקסואלים, עד השליש האחרון של המאה התשע עשרה.

יציאה מהארון – יציאה מהארון בעזרת פסיכולוגים קליניים מומחים במכון תל אביב לפסיכותרפיה

הומוסקסואליות. מונח זה נטבע בסוף המאה ה-19 על ידי פסיכולוגית בשם מריה קרולי. למרות שהמונח החדש דן במיניות באופן כללי ומשיכה חד מינית בפרט, הדיונים לגבי דרך חיים זו נמשכים עד היום. מאמר זה סוקר בקצרה את ההשלכות החברתיות של הומוסקסואליות.

קשיים והשלכות – קשיים והשלכות לגבי יציאה מהארון והקושי הרב הגלום בתהליך באתר האייל הקורא.

האם הומוסקסואליות היא תכונה מולדת? למרות שרוב האמריקאים סבורים שכן, המדע סבור שלא. על פי הסקר האחרון של מכון גאלופ, 51% מהאמריקנים סבורים שאנשים נולדים כהומוסקסואלים או לסביות, בעוד ששלושים אחוזים בלבד סבורים כי גורמים חיצוניים כגון חינוך וסביבה קובעים נטייה מינית. מאמר זה סוקר ממצאים מדעיים.

פתאום מעצור בדלת  – מאמר על טעויות נפוצות ביציאה מהארון ודרכי התמודדות.

הסיבה המעניינת בגללה יש כיום יותר הומוסקסואלים ולסביות באוסטרליה. מיניות האדם מורכבת מאוד. אם לוקחים בחשבון את ההיבטים הרגשיים והדתיים, נתוני מחקרים וניתוחים מדעיים, המסקנה המתקבלת אינה חד משמעית.

עמותת כמוך – אתר המסייע להומואים דתיים אורתודוכסים

יציאה מהארון. מיניות היא חלק ממה שאנחנו. אך לעיתים, הבנה והשלמה עם הזהות המינית עשויה להיות מלחיצה. הומופוביה וטרנספוביה עשויות להוביל הומוסקסואלים, לסביות וטרנסג'נדרים ללחצים פרטניים, ולהשפיע באופן שלילי על הבריאות הנפשית.

יציאה מהארון: דפוסי זהות מינית – מאמר העוסק בדפוסי הזהות המינית ומשברי זהות בדרך ליציאה מהארון

להיות הומוסקסואל. גברים נוטים לתאר את עצמם כהומוסקסואלים, כשהם מבינים שהם נמשכים מבחינה פיסית, רגשית ומינית לגברים אחרים. אין זה נדיר שגברים חווים רגשות הומוסקסואלים כחלק מחקירת מיניותם, אך גברים שבסופו של דבר מזהים את עצמם כגייז, חווים משיכה גופנית ורגשית עזה לגברים, אותה הם אינם חשים כלפי נשים.

האם כדאי לצאת מהארון – על השיקולים הפנימיים והחיצוניים בכדאיות היציאה מהארון

התמודדות עם בעיות משפחתיות לאחר היציאה מהארון. יציאה מהארון עשויה להיות כרוכה בסיכון ואינה תמיד חוויה נעימה, במיוחד אם היא מלווה בדחיה מצב בני המשפחה או החברים. הדרך בה אדם מתמודד עם מצב זה מהווה את כל ההבדל בין אורח חיים אוהב עם מין בריא, לבין אורח חיים מטלטל ושאינו בריא מבחינה נפשית.

עבר שחור עתיד ורוד – מאמר ביקורת על הספר של קובי ניב "עבר שחור עתיד ורוד" העוסק בחזון ההומוסקסואלי בקולנוע הישראלי

להיות הומוסקסואל בגיל תיכון. חייהם של בני הוער הומוסקסואלים אינם קלים. הם נחשבים כאחת המטרות הנפוצות ביותר לבריונות, ושיעורי ההתאבדות שלהם גבוהים יותר מכל קבוצות נוער אחרות. רבים מהם נאבקים להכרה בבית הספר, בבית ובמסגרות חברתיות. אך כשקיימת תמיכת בני משפחה וחברים, המצב נראה אחרת.

הומופוביה וגבריות – מאמר על היחסים בין הטרוסקסואלים והומואים ועל מושג הגבריות ביחס להומוסקסואליות

שיטות בהן נוקטים הומוסקסואלים ובי סקסואלים צעירים, להתמודדות עם הטרוסקסיזם. למרות התפשטות ההטרוסקסיזם בחיי בני נוער הומוסקסואלים ובי סקסואלים, מעט מאוד ידוע על השיטות בהם משתמשים בני נוער אלו להתמודדות עם סטיגמה ואפליה על בסיס מעמד מיעוטם המיני.

כמה הומואים יש בעולם? – מאמר מקיף המנסה לענות על השאלה כמה הומואים יש בעולם

תהליך היציאה מהארון. התהליך אותו נדרשים הומוסקסואלים או לסביות לעבור כשהם מספרים לאחרים על נטייתם המינית, הוא תהליך מתמשך, עימו הם יאלצו להתמודד, במרבית המקרים, מספר פעמים בחייהם. ככל שאדם שלם יותר עם נטייתו המינית, כך קל יותר תהליך זה.

יחסים חד מיניים במסע בין כוכבים – מאמר העוסק בסיפורים המציגים את אנשי צוות האנטרפרייז כחבורת הומוסקסואלים ולסביות בסדרת המדע בדיוני הפופולרית מסע בין כוכבים.

תמיכה בהומוסקסואלים, ביסקסקסואלים, לסביות וטרנסג'נדרים, כשהם יוצאים מהארון. תהליך זה עשוי להיות בו זמנית קשה ומשחרר. החברים, ההורים, בני המשפחה וחברי קהילת הלהט"ב, מבינים את המסע עימו מתמודדים היוצאים מהארון, ותמיכתם ואהבתם ללא תנאי חשובה לאנשים אלו, בכל נקודה במסעם.

טיפולי המרה להומוסקסואלים – מאמר העוסק בנושא השנוי במחלוקת על האפשרות להמיר הומוסקסואלים להטרוסקסואלים באמצעות טיפול פסיכולוגי.

מידע על יציאה מהארון. אתר המספק את כל המידע בנוגע ליציאה מהארון. הוא מיועד לאנשים המבקשים תמיכה, מידע בריאותי או ייעוץ. בנוסף מספק האתר מידע על פרטי התקשרות עם אנשים אחרים מקהילת הלהט"ב.

החופש לבחור נטייה מינית – מאמר מאת אבשלום אליצור על החיפוש אחר הגן האחראי להומוסקסואליות.

נתוני סקר של הוושינגטון פוסט מצביעים על עליה בתמיכה בנישואים הומוסקסואלים. שיעור הנישואים החד מיניים עלה בארצות הברית, וניתוח הסקר מצביע על העובדה כי החברה של היום מתחילה להתייחס לנישואין אלו במתירנות גוברת.

המחקר והפסיכותראפיה בנושא של ההומוסקסואליות – מאמר מאת זאב שביידל על המחקר האקדמי בנושא

נישואים הומוסקסואלים זכו לתמיכה דתית. בית המשפט העליון בארצות הברית שמע טיעונים בתביעת איסור המדינה על נישואין חד מיניים, הפוגעים בחוקי הגנה שווים לזוגות הומוסקסואלים ולסביות. טרם פסק הדין, שמרנים דתיים רבים חזרו בהם מהתנגדותם לאפשר לזוגות אלו להינשא באופן חוקי.

נישואים הומוסקסואליים – מחשבות על נישואים הומוסקסואלים והחקיקה השנויה במחלוקת בנושא זה

זכויות הומוסקסואלים ולסביות. למרות המטרה המרכזית של התנועה הפוליטית ההומו-לסבית להגנת זכויותיהם נגד אפליה בתעסוקה, דיור ובצבא, הם עדיין נאלצים להתמודד לעיתים קרובות מידי עם עוינות, אפליה, ולעיתים אף אלימות קטלנית, רק בגלל נטייתם המינית.

זוגיות הומוסקסואלית – מאמר על הזוגיות הגאה ביחס לזוגיות השמרנית וביחס לדת ומדינה

אל תשאל, אל תספר, חוק הביטול משנת 2010. מדיניות זו, האוסרת על הומוסקסואלים ולסביות המשרתים בצבא ארה"ב, ומשתפים בגלוי את נטייתם המינית, הפכה כבר להיסטוריה. במשך 17 שנים, החוק האסר עליהם לשרת בצבא, תחת המסר לפיו אפליה מינית היא מקובלת, השתנה בעקבות החקיקה בשנת 2010, והחוק בוטל סופית בשנת 2011, לאחר שהנשיא הודיע לקונגרס כי מחלקת הביטחון הכינה מדיניות ותקנות הדורשות ליישם את ביטול התקנים הישנים מבחינת גיוס ושימור חיילים הומוסקסואלים בצבא.