פסיכותרפיה קיומית

שיטת טיפול פילוסופית הפועלת על האמונה לפיה הסכסוך הפנימי נובע מעימות עם הקיום. ארווין יאלום פיתח מושג זה לראשונה, בהקשר של חופש והאחריות הנלווית לו, בידוד קיומי, ובסופו של דבר המשמעות.

שיטת טיפול פילוסופית הפועלת על האמונה לפיה הסכסוך הפנימי נובע מעימות עם הקיום. ארווין יאלום פיתח מושג זה לראשונה, בהקשר של חופש והאחריות הנלווית לו, בידוד קיומי, ובסופו של דבר המשמעות. היבטים אלו מכונים אף חששות אולטימטיביים, צורת הגוף של פסיכותרפיה קיומית והמסגרת שבה מטפל מסייע למטופל לפתח שיטת טיפול יעילה.

בבית הספר הבריטי לטיפול קיומי מושגים אלו נתפסים כמתחים ופרדוקסים של הממדים של הקיום האנושי, העולמות הפיסיים, החברתיים, האישיים והרוחניים הצפויים. האסכולה הווינאית של טיפול קיומי מתארת ממדים קיומיים בסיסיים כמודל מבני של טיפול. ההישג שלהם, שאושר כשיטת טיפול של ניתוח הקיום האישי, מוביל להגשמה קיומית אישית.

מונחים קשורים:           

הפסיכותרפיה הקיומית על פי ארווין יאלום. הפסיכיאטר מאוניברסיטת סטנפורד ציין את מהות המגוון הנרחב של טיפולים לסינתזת מופת, יצירתיות, פתיחת שיטה חדשה להבנת עימות עם החששות האולטימטיביים כגון בידוד, חוסר משמעות, מוות וחופש.

תרפיה קיומית. מאמר זה מפרט את המטרות והטכניקות של גישת טיפול זו, הנגזרת משורשים פילוסופיים כגון משמעות החיים, משמעות האדם, ושיטת הטיפול הקיומי כתשובה לשאלות אלו.

תאוריות ייעוץ בגישת פסיכותרפיה קיומית. הטיפול הקיומי הטוב ביותר מתואר כגישה פילוסופית המשפיעה על הפרקטיקה הטיפולית של היועץ. פסיכותרפיה קיומית היא מודל שהוגדר באופן מסודר עם שיטות פרטניות, המתאימות להתייחסות לפסיכותרפיה הקיומית.

ציר הזמן של תרפיה קיומית. גישה זו התפתחה מתוך הפילוסופיות של פרידריך ניטשה וסרן קירקגור. כאחד הפילוסופים הקיומיים הראשונים, קירקגור שיער כי ניתן להתגבר על חוסר שביעות רצון אנושית באמצעות חוכמה פנימית בלבד.

מאוחר יותר, פיתח ניטשה יותר את התאוריה של האקזיסטנציאליזם באמצעות החדרת רעיון הרצון החופשי והאחריות האישית. בשנות 1900 המוקדמות, פילוסופים כגון מרטין היידגר וז'אן פול סארטר החלו לחקור את תפקיד החקירה והפרשנות בתהליך הריפוי. במהלך העשורים הבאים, בני הדור השני החלו להכיר בחשיבות התנסות ביחס להבנת תאוריה זו כשיטת השגת בריאות ואיזון נפשיים.

באותו נושא