אבחון אוטיזם

האבחון מתבצע באמצעות כלים שתוכננו במיוחד לקביעת אבחנת אוטיזם.

נכון להיום, לא קיימת בדיקה רפואית המאבחנת אוטיזם. רופאים ופסיכולוגים שהוכשרו במיוחד לבצע הערכות התנהגותיות פרטניות לאוטיזם, משתמשים בכלים שתוכננו במיוחד לקבוע את האבחנה. האבחון מתבצע באמצעות רשימת שאלון אינפורמטיבי לגבי הפעולות אותן מסוגל לבצע הילד. על פי התשובות, ניתן לקבוע אם יש להפנותו להערכת מומחה כגון רופא ילדים התפתחותי, נוירולוג, פסיכיאטר או פסיכולוג.

מונחים קשורים:

הבנת אוטיזם. הפרעה בספקטרום האוטיסטי (ASD) ואוטיזם הם שני מונחים כלליים לקבוצת הפרעות מורכבות של התפתחות המוח. מאמר זה מסביר את מאפייני האוטיזם, דרגות החומרה, הקשיים במגעים החברתיים, מאפייני התקשורת המילולית ושאינה מילולית, והתנהגויות חוזרות ונשנות.

הערכה קוגנטיבית. מאמר זה מספק הדרכה וכלים לביצוע הערכה תפקודית המבוצעת על ידי רופא. איתור ליקוי קוגנטיבי אפשרי הוא הצעד הראשון בקביעה האם יש להפנות את המטופל להערכה נוספת.

רופא ילדים התפתחותי. זהו רופא בעל הכשרה ומומחיות להערכה וטיפול בילדים הסובלים מבעיה התפתחותית או קשיי התנהגות. מאמר זה מפרט את סוג ההכשרה והניסיון של רופא ילדים התפתחותי, סוגי ההערכות אותן הוא מבצע, שיטות הטיפול, ההיבטים הרפואיים והפסיכו סוציאליים של ילדים הסובלים מבעיות התפתחותיות, והתנהגות מתבגרים.

נוירולוג. רופא המתמחה בנוירולוגיה נקרא נוירולוג. מאמר זה מספיר את תחומי הטיפול בהן מתמחה רופא זה, ושיטות הטיפול בהפרעות המשפיעות על המוח, עמוד השדרה והעצבים.

אוטיזם בילדים – התפתחות שפה פיגורטיבית אצל ילדים עם אוטיזם.

גילוי מוקדם לאוטיזם – מאמר בנושא חשיבות זיהוי הסימנים לאוטיזם לפני גיל שנתיים.

 

 

באותו נושא